Ova mešavina će vam okrepiti organizam.
Ako želite da pojedete nešto stvarno zdravo, pomešajte kruške i cveklu!
Cvekla je bogata mineralima, leči malokrvnost i ojačava krvne sudove, dok kruška uz minerale i vitamine sadrži i veliku količinu biljnih vlakana koji pospešuju probavu.
Osim toga, ona sadrži i puno pektina, koji smanjuje holesterol i stabilizuje nivo glukoze u krvi.
Recept:
Sastojci: 500 g cvekle, 50 ml balzamiko sirćeta, pola kašičice belog bibera, 150 g kruške, 50 g želea od borovnice, kašika skrobnog brašna, kašika šećera, malo soli.
Priprema: Cveklu oprati, oljuštiti i iseći na tanke kriške. U lonac sipati sirće, 1 dl vode, začiniti solju i biberom, dodati cveklu i dinstati na laganoj vatri.
Recept:
Sastojci: 500 g cvekle, 50 ml balzamiko sirćeta, pola kašičice belog bibera, 150 g kruške, 50 g želea od borovnice, kašika skrobnog brašna, kašika šećera, malo soli.
Priprema: Cveklu oprati, oljuštiti i iseći na tanke kriške. U lonac sipati sirće, 1 dl vode, začiniti solju i biberom, dodati cveklu i dinstati na laganoj vatri.
Jako poucan tekst.