Evo zašto NE TREBA bacati KORU od jabuke!

Čudotvorno dejstvo!

pixabay.com
pixabay.com

Donosimo vam razloge zbog kojih to ne trebate raditi ni u kom slučaju:

Postoji više vlakana u kori

Jabuka srednje veličine sadrži 4,4 grama vlakana. Ako bacite koru završiti ćete sa samo 2,1 grama vlakana. To je razlog zašto je preporučljivo konzumirati neoljuštene jabuke.

Postoji više vitamina u kori

Jedna srednja jabuka, zajedno sa korom sadrži 8,4 miligrama vitamina C i vitamina A, a oguljene jabuke sadrže samo 6,4 miligrama vitamina C.

Kora od jabuke može čak sprečiti i rak

Studija, sprovedena 2007. godine, na Univerzitetu Kornel, došla je do zaključka da jedinjenja zvana terpeni, koja se nalazi u kori jabuke, su u mogućnosti da spreče ili ubiju postojeće ćelije raka u laboratorijskim uslovima. Ova jedinjenja su posebno efikasna protiv raka debelog creva, jetre i raka dojke, piše Novi.ba.

Kvercetin pomaže pamćenje

Ovaj antioksidans bori se protiv oštećenja moždanog tkiva povezanog s Alchajmerovom bolešću ili drugim sličnim bolestima.

Jedna jabuka, zajedno sa svojom korom sprečava debljanje

Ursolična kiselina se može naći u koži jabuke. Ova kiselina je spoj koji je od suštinske važnosti za borbu protiv gojaznosti. Ursolična kiselina gori kalorije i na taj način smanjuje rizik od prekomerne težine.

 

izvor: alo.rs

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

10 + sixteen =