Ovakav jelovnik preporučivao se pacijentima koji su godinama patili od začepljenja krvnih sudova, koji su uzimali lekove ili su upućivani na operaciju.
Jelovnik se zasniva na konzumiranju nemasne hrane i namirnica biljnog porekla.
Svakodnevno treba jesti mahunarke, voće, povrće i žitarice u neograničenim količinama, dok povremeno treba unositi obrano mleko, nemasni jogurt, nemasni sir, nemasnu pavlaku i belance.
Potrebno je izbegavati meso, ulje, masline, koštunjave plodove, semenke, šećer i alkohol.
Ako ne možete da se odreknete mesa, jednom nedeljno je dozvoljeno pojesti malo pilećeg filea ili ribe.
PRVI DAN
Doručak: Žitarice sa nemasnim jogurtom i sveže ceđeni sok od pomorandže
Užina: Voće po izboru
Ručak: Pečeni krompir u ljusci sa namazom od nemasnog sira i spanaća, zelena salata
Užina: Sveže voće po izboru ili šaka sušenog voća
Večera: Prepečeni integralni tost, salata od paradajza i bosiljka
DRUGI DAN
Doručak: Palenta sa nemasnim sirom i jogurtom
Užina: Voće po izboru
Ručak: Ćuftice od povrća, integralni hleb, salata po izboru
Užina: Sveže voće po izboru ili šaka sušenog voća
Večera: Integralna testenina, sos od povrća
TREĆI DAN
Doručak: Omlet od tri belanceta, nemasno mleko, integralni tost
Užina: Voće po izboru
Ručak: Supa od povrća, rižoto od integralnog pirinča i pečuraka, salata po izboru
Užina: Sveže voće po izboru ili šaka sušenog voća
Večera: Krekeri od integralnih žitarica, nemasni jogurt